Stylingplan Woonkamer Ypenburg

Stylingplan woonkamer Ypenburg

Datum: Januari 2017
Locatie: Zuid-Holland
Client: Particulier
Categorie: Woning

Voor dit ontzettend leuk samengesteld gezin heb ik een compleet Stylingplan verzorgd voor hun woonkamer. Dat wil zeggen; een moodboard, plattegrond (2D), kleurenplan, meubelplan, lichtplan, accessoireplan en shoppinglist.

Het voortraject
Samen zijn we eerst in kaart gaan brengen wat hun woonwensen zijn, hun stylen, wat voor kleuren hen aanspreken en wat voor gevoel ze in huis willen halen. Met deze informatie stel ik een Plan van Eisen op. Hierin zit ook praktische informatie zoals het aantal gewenste zitplek van het gezin. Ook is het belangrijk dat ik begrijp hoe het gezin leeft in de woonkamer; Wordt er veel tv gekeken? Wordt er thuis gewerkt? Wordt er veel gelezen?
Het gezin gaf aan de woonkamer te hebben verlengd door middel van een uitbouw, maar geen gebruik wist te maken van deze extra oppervlak. Op basis van deze woonwensen heb ik een Stylingplan gepresenteerd waarin ook de hele indeling ‘op de schop’ ging.

Het ontwerp
Bij dit interieuradvies zijn natuur-tinten zoals taupe, bruin en grijs de basis gaan vormen voor hun nieuwe woonkamer. De fel rode Leolux fauteuils zijn ingeruild voor twee prachtige draaibare in open leer beklede fauteuils in een warme bruine tint. Doordat ze draaibaar zijn kunnen ze ook voor de open haard gaan zitten. De gordijnen aan rails hebben plaats gemaakt voor witte lamellen, wat meteen een strakker en chiquer uitstraling geeft aan de living. Door een mooie mix van materialen te gebruiken zoals leder, velour en verschillende houttinten ontstaat er diversiteit in het geheel.
De kast heb ik terug laten komen in het nieuwe interieur, dan wel in een nieuw jasje. Hij is namelijk in dezelfde tint als de wand geschilderd. Hierdoor vestig je niet de aandacht op de kast, komt hij niet op je af en blend hij mooi in het geheel. De kast had oorspronkelijk een aanwezige houttint met rode gloed, wat geen mooie match was met het nieuwe kleurenpallet.

Op dit moment wordt er nog gewacht op een tv meubel en op de laatste accessoires, waarna ik natuurlijk foto’s over dit prachtig project met jullie zal delen. Wel heb ik vast tussentijdse foto’s geplaatst zodat jullie een idee krijgen van het project.

More to follow soon!Het Styleloket is een Haags Interieur Styling adviesbureau, maar helpt klanten door heel Nederland. Bel gerust als je wilt dat ik langs kom voor een kennismakingsgesprek!

Contact

Mobile:(+31) 06 46 40 40 27 Email:info@styleloket.nl
© Copyright 2017 - Styleloket