Nieuwe Inrichting Woonkamer Oud Herenhuis Den Haag

  • Home
  • /
  • portfolio
  • /
  • Nieuwe Inrichting Woonkamer Oud Herenhuis Den Haag

Nieuwe Inrichting Woonkamer Oud Herenhuis Den Haag

Datum: Juni 2017
Locatie: Den Haag
Client: Particulier
Categorie: Woning

Het pand

Het voormalig 3-laags herenhuis bevindt zich in het centrum van Den Haag en voor de nieuwe inrichting mag een compleet interieur styling advies worden gegeven. Het huis is ontzettend smal (2.41m op smalste punt) maar wel lang (13m in totaal); een waanzinnig leuke uitdaging voor een interieuradvies door Styleloket!

Tijdens een bezoek aan dit pand werd meteen duidelijk dat de karakteristieke oude elementen zoals houten balken en glas in lood behouden dienen te worden. Het pand heeft grotendeels prachtig hoge plafonds van 2.95m.
Op de vloer van de gehele beneden verdieping ligt een licht grijze gietvloer welke wordt behouden. Door de koele uitstraling van dit vloer type zorg je ervoor dat een ruimte groter lijkt. Ook op de eerste en tweede verdieping is de basis van het interieur ontzettend goed werkbaar; een grijs/groene parketvloer.

Het proces

Als eerst is er bij dit project gekeken naar de woonwensen van de klant. Een moodboard per ruimte diende als startpunt van dit interieur styling project. Ik kan niet vaak genoeg benadrukken hoe belangrijk het is dat je de tijd neemt voor een moodboard. Het maakt de keuzes waar je voor komt te staan bij het inrichten van een woning een stuk gemakkelijker. Als je je moodboard goed genoeg en compleet maakt, zal hij ervoor zorgen dat al je keuzes mooi op elkaar afgestemd zullen zijn. Ze zullen namelijk allemaal vanuit dezelfde startpunt ontstaan zijn.

Omdat dit pand een uitdaging was op het gebied van ruimte (lees: heel smal maar wel een diepe ruimte), is er in overleg met de klant besloten om de beneden verdieping in 3D te zetten. Ik kon zo goed laten zien hoe de ruimte optimaal benut kon worden met hun woonwensen en -eisen. Het is belangrijk dat ik aan het begin van een interieur project een compleet beeld krijg van de Plan van Eisen zoals; hoeveelheid zitplek, is er voldoende licht, welke functies zullen de ruimtes hebben, etc. Met een complete plan van eisen kan ik ervoor zorgen dat een interieur daadwerkelijk ook ‘functioneert’.

Het ontwerp

Dit interieur styling advies project is in volle gang. Foto’s over dit project volgen dus nog! De eerste twee foto’s van de eethoek zijn al te zien.Het Styleloket is een Haags Interieur Styling adviesbureau, maar helpt klanten door heel Nederland. Bel gerust als je wilt dat ik langs kom voor een kennismakingsgesprek!

Contact

Mobile:(+31) 06 46 40 40 27 Email:info@styleloket.nl
© Copyright 2017 - Styleloket