STYLINGADVIES WOONKAMER AMSTERDAM

Stylingplan woon- en eetkamer Amsterdam

Datum: December 2017
Locatie: Noord-Holland
Client: Particulier
Categorie: Woning

Dit jong en fris stel wist een huis te bemachtigen in Amsterdam en klopte bij Styleloket aan voor interieuradvies voor de woon- en eetkamer.

Het voortraject
Voordat we de woning zijn gaan bekijken, zijn we eerst in kaart gaan brengen wat hun woonwensen zijn, stylen, wat voor kleuren hen aanspreken en wat voor gevoel ze in huis willen halen. Met deze informatie heb ik een plan van eisen opgesteld. Hierin zit ook praktische informatie zoals het aantal gewenste zitplek en hoe ze leven in het huis; Komen er vaak vrienden over de vloer? Wordt er veel tv gekeken? Wordt er thuis gewerkt?
Ik ben met het stel een kijkje gaan nemen in de woning voordat ze die betrokken. Gewapend met kleurstalen kon ik hun meteen hierover adviseren en een moodboard presenteren. Het moodboard wat op deze pagina is te zien heb ik voor deze klant gemaakt en bestaat uit afbeeldingen van Pinterest.

Het ontwerp
Voor dit interieurproject heb ik gekozen voor een Urban Romantic Jungle sfeer. Denk hierbij aan stoere elementen zoals zwart staal, aan marmer, zachtroze accenten, velour en veel planten.
Ondanks de beperkte totale oppervlak heb ik al deze elementen terug laten komen waarin het een mooi geheel is gaan vormen. Belangrijk is, is dat ik voor een basis heb gekozen. Deze basis werd niet wit, maar heel lichtgrijs. De prachtige bestaande visgraatvloer komt tegen de lichtgrijze muren helemaal tot zijn recht.
Een diep groene velour bank past prachtig in de sfeer die ik neer wilde zetten vanwege zijn pit en toegankelijkheid tegelijkertijd. Het is een heerlijke plof bank waar het stel tot rust kan komen na een lange dag werken. Voor de bank is een groot koeienhuid geplaatst die zorgt voor de romantische touch. De met de hand geweven rotan schommelstoel maakt het complete plaatje af die met zijn stalen frame een stoere uitstraling heeft.

Aan een zijwand in de woonkamer is de cognac kleurige leren bok (reeds in hun bezig) geplaatst met een grote ronde spiegel erboven. Afgestyled met sfeerverlichting aan de wand en een plant op de bok.

De eetkamer heeft een statement op de wand gekregen; palmbehang. Op deze wand komen nog spiegels in de vorm van hexagons. Er is een ovale eettafel in geplaatst die reeds in hun bezit was. Ook de eetkamerstoelen konden mee worden genomen uit hun oude huis en paste mooi in het geheel.
In de doorgang tussen de woon- en eetkamer zit een groot kozijn waar ik iets creatiefs mee wilde doen. Ik kwam op het idee om deze te behangen met bijvoorbeeld een marmerprint. Uiteindelijk hebben we ervoor gekozen om het binnenste gedeelte van de omlijsting te decoreren met gouden behang. Het eindresultaat is waanzinnig. Het is een subtiel detail, maar wel een hele effectieve! De omlijsting doet zo mee aan het gehele interieur en vormt een subtiele eyecatcher voor de oplettende onder ons 😉

Binnenkort ga ik bij deze woning langs om de professionele foto’s te maken. Wel heb ik vast tussentijdse foto’s geplaatst die ik van de klant heb ontvangen, zodat jullie een idee krijgen van het project.

Ik ben benieuwd wat jullie hiervan vinden!Het Styleloket is een Haags Interieur Styling adviesbureau, maar helpt klanten door heel Nederland. Bel gerust als je wilt dat ik langs kom voor een kennismakingsgesprek!

Contact

Mobile:(+31) 06 46 40 40 27 Email:info@styleloket.nl
© Copyright 2017 - Styleloket